67/755 Games and toys De Onvermoeide speelmakker of volledige verzameling van nuttige en aangename spelen uitspanningen ligchaamsoefeningen en andere bezigheden zoowel in huis als in de open
67/ 755 [Games and toys]. De Onvermoeide speelmakker, of volledige verzameling van nuttige en aangename spelen, uitspanningen, ligchaamsoefeningen en andere bezigheden, zoowel in huis, als in de open lucht. Voor jongens en meisjes. Gouda, G.B. van Goor, n.d. (1853), X,282p., num. woodengr. ills., music examples, orig. giltlettered blindst. cl.

- Occas. sl. foxed and trifle dampstained in blank margins. Fine copy.

= Lust en Leering p.337: "Behalve de gewone 'uitspanningen' vindt men hier een alfabet voor doofstommen in prent en een handleiding om te zwemmen, compleet met het verschijnsel 'zwemkramp'. Ook worden er vijftien verschillende wijzen van hengelen genoemd. Echte dierenliefde is hier opnieuw ver te zoeken, want naast een uitgebreid hoofdstuk over de vogelvangst volgen ijskoud vele pagina's over 'Vogels, welke men in kooien opsluiten kan'." Also on i.a. chess, arithmetical questions and conjuring.

€ (150-250) 160